Danske initiativer mod madspild

Interesseorganisationer:
Stop Spild Af Mad
Landbrug & Fødevarer
De Samvirkende Købmænd


Kampagner:
Spis det hele, Københavns Kommune
Brug mere – spild mindre, Miljø- og Fødevareministeriet
Sammen mod Madspild, Miljøministeriet, Nordisk Råd, Stop Spild Af Mad m.fl.
Tjek Datoen, Fødevarestyrelsen
Stop Madspild, Miljø- og Fødevareministeriet, Stop Spild Af Mad m.fl.
Nulskrald, AVV
Mind The Trash, Miljø- og Fødevareministeriet
Fornemmelse for Mad, Miljøpunkt Østerbro
Food Coordinator Uddannelsen, Hotel- og Restaurantskolen
Unge mod madspild – Højskolerne bruger Rub & Stub
Pres dit supermarked, WWF


Partnerskaber/sammenslutninger:
Miljø- og Fødevareministeriets Partnerskab om mindre madspild
Sammenslutningen REFOOD
Landbrug & Fødevarer, GS1 og Dansk Erhverv, Dynamiske stregkoder


Madbanker/sociale initiativer:
Landsorganisationen for Udsatte LOFU
Projekt Hjemløs
Del Maden
Nordjysk Fødevareoverskud
Kolding Madhjælp
Madvognen
Wefood Supermarked
Spisehuset Rub & Stub
Madoverskud – Dansk Folkehjælp
Juleoverskud – Dansk Folkehjælp
Pinseoverskud – Dansk Folkehjælp
Stop Spild Lokalt
Undgå Madspild
Foodsharing Copenhagen
Nordjysk Fødevareoverskud
Mad til Alle – Fødevarefællesskab i Gribskov
Stop Madspild Silkeborg

 

Vidensinstitutioner:
AgroTech


Apps:
Too Good To Go
Your Local
Red Maden
Buffet Go
Swipeshark
For Resten
Mad skal spises, Netto
Holbarhed, COOP


Kommercielle kampagner:
Meget mindre madspild, REMA 1000
COOP
LIDL
Netto
Dansk Supermarked
KIWI
Arla
Øllingegaard
Jensens Bøfhus
IKEA
Dansk Supermarked Group
Aarstiderne


Andre initiativer:
Madspildsjægerne, Miljøstyrelsen
Madspildsværktøj, Unilever
Teknologisk Institut og flere fødevare-, maskin- og emballageproducenter
Smeltegryden
ReGastro
Madspildsværktøj, Unilever
Indsatser på hospitaler og plejehjem
Trim Trax Program, Compass Group
Fødevarestyrelsen
Landbrug og Fødevarer